Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Εφιαλτική εκτίμηση για δύσκολο καλοκαίρι – «Θα δούμε νούμερα με 3.000 κρούσματα»
[News]: Κορονοϊός: Εφιαλτική εκτίμηση για δύσκολο καλοκαίρι – «Θα δούμε νούμερα με 3.000 κρούσματα»

[News]: Κορονοϊός: Εφιαλτική εκτίμηση για δύσκολο καλοκαίρι – «Θα δούμε νούμερα με 3.000 κρούσματα»

«Το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα», προβλέπει ο Νίκος Τζανάκης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πρόσφατη έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού έκρουσε το πρωί της Τετάρτης (07/07) ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης , υπογραμμίζοντας ότι «ο ιός είναι εδώ και μας εκπλήσει με τις μεταλλάξεις του. Κάνει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται τα κρούσματα, μέσα σε 10 ημέρες διπλασιάστηκαν».

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα είναι μια εξήγηση της δυναμικής αυτής». «Πίσω από όλα αυτά σε μεγάλο ποσοστό ευθύνεται η μετάλαξη Δέλτα, εμείς του επιτρέψαμε να λειτουργήσει έτσι, με τη συμπεριφορά μας. Με τα πάρτι και τις διασκεδάσεις χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο».

Ο κ. Τζανάκης στάθηκε στους νέους που συνδέονται με τα events, στους γάμους με πολλά άτομα και στην κατάλυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Αν σε αυτά κανείς προσθέσει τη μετάλλαξη Δέλτα είναι μπροστά σε μια εξίσωση που λύνεται» δήλωσε.

Τζανάκης: Το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα

«Το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα», προέβλεψε.

«Θα δούμε νούμερα με 3.000 κρούσματα. Η μόνη μας ελπίδα είναι μέσω των πολλών τεστ και την επιδημιολογική επιτήρηση θα μπορέσουμε να κόψουμε τις ροές να βάλουμε σε καραντίνα τους πάσχοντες. Ο ιός αυτός είναι τρομακτικά μεταδοτικός ίσως έχει ξεπεράσει τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και μεταδίδεται και σε εξωτερικούς χώρους με μικρή συνάθροιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!