Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα για την ανοσία και τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού
[News]: Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα για την ανοσία και τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού

[News]: Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα για την ανοσία και τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού

Πώς λειτουργούν τα εμβόλια με την παραγωγή κυττάρων

Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς για τον κορονοϊό κα τον τρόπο που δρα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλοί άνθρωποι που μολύνθηκαν έχουν στο μυελό των οστών τους κύτταρα μνήμης, τα οποία μπορούν να παράγουν αντισώματα κατά του κορονοϊού για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ανοσολόγο δρα Αλί Ελεμπεντί του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον του Σεντ Λούις στο Μισούρι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature».

«Τα εμβόλια θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα», λέει ο Μένο Βαν Ζελμ, ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο Μονάς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα αντισώματα αποτελούν τη βασική ανοσολογική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού. Μετά από μια νέα λοίμωξη, τα βραχύβια κύτταρα που ονομάζονται πλασμαβλάστες αποτελούν μια πρώιμη πηγή αντισωμάτων. Ωστόσο αυτά τα κύτταρα υποχωρούν αμέσως μετά την απομάκρυνση ενός ιού από το σώμα και άλλα, μακράς διαρκείας κύτταρα, παράγουν αντισώματα. Τα Β-κύτταρα μνήμης ελέγχουν το αίμα για τυχόν επαναμόλυνση, ενώ τα κύτταρα του μυελού (BMPCs) κρύβονται στα οστά και παράγουν αντισώματα για δεκαετίες.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η μόλυνση με το νέο κορονοϊό θα προκαλούσε την ανάπτυξη BMPCs – όπως κάνουν σχεδόν όλες οι ιογενείς λοιμώξεις – αλλά υπήρξαν ενδείξεις ότι η σοβαρή COVID-19 μπορεί να διαταράξει τον σχηματισμό των κυττάρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!