Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Άνοιξε η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τι λένε οι επιστήμονες για τα παιδιά
[News]: Κορονοϊός: Άνοιξε η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τι λένε οι επιστήμονες για τα παιδιά

[News]: Κορονοϊός: Άνοιξε η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τι λένε οι επιστήμονες για τα παιδιά

Εξηγούν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος

Μέχρι να δούνε την επίδραση των εμβολίων και τις παρενέργειες, στην κυβέρνηση είχαν αποφασίσει να μην υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Ελλάδα κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, η συζήτηση, πλέον, έχει ανοίξει για τα καλά και μάλιστα η άποψη πως πρέπει και τα παιδιά να μπούνε στη διαδικασία για να μπορέσει η χώρα να θωρακιστεί.

Σε αυτόν τον τομέα τον πρώτο λόγο έχουν οι επιστήμονες και από αυτούς θα τεκμηριώσουν άποψη και οι κυβερνώντες. Για τη σημασία των εμβολίων καθώς και το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησαν μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος τονίζοντας πως είναι αναμφισβήτητο ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός.

Ο ίδιος επεσήμανε πως με το εμβολιασμό έχουμε πολλά πλεονεκτήματα όπως την προστασία της υγείας μας και την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!