Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Ανησυχητική μείωση της προσέλευσης για εμβολιασμό στην Ελλάδα διαπιστώνει έρευνα
[News]: Κορονοϊός: Ανησυχητική μείωση της προσέλευσης για εμβολιασμό στην Ελλάδα διαπιστώνει έρευνα

[News]: Κορονοϊός: Ανησυχητική μείωση της προσέλευσης για εμβολιασμό στην Ελλάδα διαπιστώνει έρευνα

Σύμφωνα με το Πολυτεχνείο Κρήτης παρατηρείται κάμψη του ρυθμού των ραντεβού για την 1η δόση

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία έρευνας του Πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Ατσαλάκης, από την έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης προκύπτει, ότι αριθμός προσέλευσης για το εμβόλιο άρχισε να έχει μία μικρή κάμψη από τις 25 Μαϊου, έχοντας εμβολιαστεί με μία δόση το 31% του πληθυσμού. «Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, γιατί αναμέναμε αυτό να συμβεί μετά το 40%. Ουσιαστικά αυτό μας δίνει μια πρόβλεψη, ότι με δύο δόσεις θα εμβολιαστεί περίπου το 55% με 58% του πληθυσμού με βάση τους ρυθμούς που καταγράφονται αυτή τη στιγμή. Δηλαδή υπάρχει μια χαμηλή προσέλευση για την πρώτη δόση, κάτι που θα έχει συνέπεια και στη δεύτερη δόση».

«Το 55% με 58% είναι ένα ποσοστό πολύ μακριά από το 75%, που θα απαιτείτο για να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας. Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε κάνει μια πρόβλεψη και είχαμε πει ότι τέλος Ιουνίου θα εμβολιαστεί περίπου το 35% και αυτό μάλλον θα επιτευχθεί. Τα στοιχεία όμως της πρώτης δόσης δεν είναι ενθαρρυντικά για να φθάσουμε το 75%».

Βατόπουλος: Το τείχος ανοσίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου

Σχολιάζοντας τα δεδομένα της έρευνας ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος, δήλωσε το τείχος ανοσίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!