Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Ανησυχία από τα 28 «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού
[News]: Κορονοϊός: Ανησυχία από τα 28 «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού

[News]: Κορονοϊός: Ανησυχία από τα 28 «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού

Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 59 λοιμώξεις του νέου στελέχους – Τι λένε οι ειδικοί

Ανησυχία προκαλούν τα 28 «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ συνολικά οι μολύνσεις στη χώρα μας ανέρχονται σε 59.

Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για πανελλαδικό δίκτυο ιχνηλάτησης νέων στελεχών, με σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Από τους ειδικούς, επισημαίνεται ότι η τήρηση των μέτρων είναι καθοριστική γιατί και το νέο στέλεχος μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο.

Μέσα σε δύο ημέρες είχαμε τα πρώτα αποτελέσματα για την ανίχνευση του στελέχους της Βρετανίας, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος. Επαναλαμβάνοντας ότι οι μεταλλάξεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο άμυνας στη βιολογία των ιών και πως η πληρότητα των μεταλλάξεων δεν έχει κλινική επίπτωση, ο Γιώργος Σουρβίνος ανέφερε, ότι στη Βρετανία το νέο στέλεχος σχετίζεται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Τόνισε παράλληλα, ότι προβληματίζουν τα φαινόμενα συνωστισμού, αλλά από τις τελευταίες εικόνες προκύπτει ως θετικό ότι έγινε καλή χρήση μάσκας.

«Δεν θα έλεγχα τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις, αλλά τρία διαφορετικά στελέχη, γιατί το στέλεχος της Βρετανίας έχει 17 διαφορετικές μεταλλάξεις, της Νότιας Αφρικής έχει μια επιπλέον και το στέλεχος της Βραζιλίας έχει επίσης μεταλλάξεις, εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!