Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα σε 7 από τις 11 περιοχές
[News]: Κορονοϊός: Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα σε 7 από τις 11 περιοχές

[News]: Κορονοϊός: Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα σε 7 από τις 11 περιοχές

Υπάρχουν Περιφέρειες που αυξήθηκε έως και 99% – Καλά μαντάτα για την Κρήτη

Τα νέα εβδομαδιαία στοιχεία για το ιικό φορτίο των λυμάτων από τον κορονοϊό έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ , όπου φάνηκε ότι 7 στις 11 περιοχές που μετρήθηκαν υπάρχει αύξηση από μικρή έως πολύ μεγάλη.

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (+38%), στην Ξάνθη (+86%) και στην Αλεξανδρούπολη (+99%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση (+14%) στο Βόλο.

Στην Πάτρα, παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα , αλλά η ποσοστιαία εβδομαδιαία μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορεί να υπολογιστεί καθώς δεν είχε ανιχνευθεί ιικό φορτίο στα αστικά λύματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σταθερό, αλλά ανοδικό παρέμεινε το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στη Θεσσαλονίκη (+4%). Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν σε τέσσερις από τις έντεκα (4/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο (-44%), στα Χανιά (-55%), στο Ηράκλειο (-73%) και στα Ιωάννινα (-88%).

Παρακάτω δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της εβδομάδας 23 έως 29 Αυγούστου 2021:

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 23-29/08/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+4%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 16-22/08/21.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!