Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Αυξάνει η ασπιρίνη την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους; Τι έδειξε κλινική δοκιμή
[News]: Κορονοϊός: Αυξάνει η ασπιρίνη την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους; Τι έδειξε κλινική δοκιμή

[News]: Κορονοϊός: Αυξάνει η ασπιρίνη την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους; Τι έδειξε κλινική δοκιμή

Δείτε τα αποτελέσματα της μελέτης για την ασπιρίνη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της πολυκεντρικής Βρετανικής μελέτης RECOVERY που μελέτησε το αν υπάρχουν οφέλη από τη χορήγηση ασπιρίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό .

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δεν προέκυψαν οφέλη από τη χορήγηση ασπιρίνης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μελέτη RECOVERY αποτελεί μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, στην οποία εξετάζονται διάφορες πιθανές θεραπείες που μπορεί να βελτιώσουν την έκβαση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19. Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Κορομπόκη και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα κύρια ευρήματα της μελέτης.

Οι ασθενείς με νόσο COVID-19 βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης , με συχνότερη επιπλοκή την πνευμονική εμβολή. Μεταξύ του Νοεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021, η μελέτη RECOVERY συμπεριέλαβε περίπου 15.000 νοσηλευόμενους ασθενείς για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της ασπιρίνης ως αντιθρομβωτικού φαρμάκου. Η ασπιρίνη είναι ευρέως διαδεδομένο αντιθρομβωτικό φάρμακο και χρησιμοποιείται για την ελάττωση της δημιουργίας θρόμβων σε διάφορα νοσήματα.

Συνολικά 7,351 ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν 150 mg ασπιρίνης μια φορά ημερησίως έναντι 7,541 ασθενών που έλαβαν τη συνήθη θεραπεία για τη νόσο COVID-19.

Στη μελέτη δεν φάνηκε ότι η χορήγηση ασπιρίνης μείωσε τη θνητότητα σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!