Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κοροναϊός: Τι θα ισχύσει στο lockdown για την κυκλοφορία τις βραδινές ώρες
[News]: Κοροναϊός: Τι θα ισχύσει στο lockdown για την κυκλοφορία τις βραδινές ώρες

[News]: Κοροναϊός: Τι θα ισχύσει στο lockdown για την κυκλοφορία τις βραδινές ώρες

Για ποιους λόγους θα επιτρέπεται η μετακίνηση από τις 21.00 έως τις 05.00

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown που τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ενώ αναφέρθηκε και στο τι θα ισχύει πλέον κατά τις βραδινές ώρες. Υπενθυμίζεται πως αυτή την στιγμή, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 00.00 έως και τις 05.00.

Από το Σάββατο, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και τίθεται ξανά σε ισχύ η αποστολή του SMS για τις μετακινήσεις.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις- Τι θα ισχύει από τις 21.00 έως τις 05.00

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη.

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). SMS – Κωδικός 1
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. SMS – Κωδικός 2
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!