Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κοροναϊός: Πώς θα λειτουργήσουν κατά το lockdown σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια
[News]: Κοροναϊός: Πώς θα λειτουργήσουν κατά το lockdown σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια

[News]: Κοροναϊός: Πώς θα λειτουργήσουν κατά το lockdown σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Το νέο lockdown που θα ισχύει από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου φέρνει νέα δεδομένα και στην εκπαίδευση, με κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων και επαναφορά της τηλεκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης από τον κοροναϊό , τα Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ως προς τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, θα συνεχιστεί κανονικά η δια ζώσης λειτουργία τους. Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ανάμεσα σε άλλους λόγους γιατί επιβαρύνονται δυσανάλογα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών, θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία που αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, ξεκινούν άμεσα υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Ως εκ τούτου οι διευθυντές καλούνται να εκπονήσουν προγράμματα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η ύλη θα προχωράει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει σύμφωνα με ανακοίνωσή του εξασφαλίσει:

- αναβάθμιση των δημοσίων δικτύων και πλατφορμών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου,
- συνεργασία Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης,
- μηδενική χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet,
- δυνατότητα σύνδεσης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση) στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex,
- ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές (53.000 από ΕΣΠΑ, πάνω από 10.000 από διαγωνισμούς ΠΕΠ και άνω των 20.000 από δωρεές), από 4.500 περίπου συσκευές που υπήρχαν τον Ιούλιο του 2019,
- συγκεκριμένες οδηγίες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την κατάρτιση προγραμμάτων εξ αποστάσεως,
- επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!