Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κοροναϊός: Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα
[News]: Κοροναϊός: Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

[News]: Κοροναϊός: Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Η ζέστη τα καθιστά απαραίτητα, αλλά οι επιστήμονες επισημαίνουν τους κινδύνους και δίνους οδηγίες

Ο συγχρωτισμός των ατόμων σε κλειστούς χώρους χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων από άτομο σε άτομο με σταγονίδια μέσω του αναπνευστικού συστήματος, επομένως ο επαρκής αερισμός και η ανανέωση των εσωτερικών χώρων με φρέσκο αέρα αποτελεί βασικό μέτρο για τη μείωση της μετάδοσης αυτών των νοσημάτων και την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στο εσωτερικό των κτιρίων.

Οι καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασιλική Μπενέτου (Ιατρική Σχολή), Δημήτριος Παρασκευής (Ιατρική Σχολή), Νίκος Θωμαϊδης (Τμήμα Χημείας), Μιχάλης Βραχόπουλος (Γενικό Τμήμα) και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) παρουσιάζουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Όπως αναφέρουν, ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω του αέρα είναι μεγαλύτερος όταν οι λοιμογόνοι μικροοργανισμοί μεταδίδονται μέσω μικρών σταγονιδίων (διαμέτρου ≤5 μm) σε σύγκριση με τη μετάδοση μέσω μεγάλων σταγονιδίων (διαμέτρου >5μm). Αυτό συμβαίνει, γιατί τα μικρά σταγονίδια παραμένουν για πολύ στον αέρα και μπορούν να μεταφερθούν σε μακρινές αποστάσεις, ενώ τα μεγάλα σταγονίδια πέφτουν σύντομα και σε κοντινή απόσταση, 1-2 μέτρα, γύρω από το μολυσμένο άτομο.

Με βάση ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο κοροναϊός μεταδίδεται κυρίως μέσω μεγάλων σταγονιδίων. Με αυτό το δεδομένο έχει καθοριστεί η απόσταση των 1,5-2 μέτρων που πρέπει να τηρείται μεταξύ των ατόμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!