Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κοροναϊός: Τα έξι μέτρα που αλλάζουν από την Τετάρτη την καθημερινότητά μας στην Αττική
[News]: Κοροναϊός: Τα έξι μέτρα που αλλάζουν από την Τετάρτη την καθημερινότητά μας στην Αττική

[News]: Κοροναϊός: Τα έξι μέτρα που αλλάζουν από την Τετάρτη την καθημερινότητά μας στην Αττική

Η Περιφέρεια βρίσκεται σήμερα μεταξύ «μετρίου και υψηλού επιπέδου κινδύνου» σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών, να προχωρήσει στη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε να υιοθετήσει αυξημένα μέτρα προστασίας στην Αττική που εμφανίζει: α) σταθερά υψηλούς δείκτες κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, β) σταδιακή επιβάρυνση των ΜΕΘ και γ) υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, ώστε να αποφύγουμε αυξημένη διασπορά του ιού Covid-19.

Τα μέτρα κρίνονται αναγκαία για έναν ακόμη λόγο: την προτεραιότητα που δίνουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ανάγκη να μειώσουμε τα επίπεδα κινδύνου διασποράς του ιού από άλλες δραστηριότητες πολιτών.

Με βάση τα κριτήρια επιδημιολογικού ρίσκου, η Αττική βρίσκεται σήμερα μεταξύ μετρίου και υψηλού επιπέδου κινδύνου, δηλαδή με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα, εμφανίζει κρούσματα 3/100.000 (επίπεδο μετρίου κινδύνου). Όμως, με αναγωγή x10 φτάνει το επίπεδο υψηλού κινδύνου και επιπλέον, αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ (>60% με αυξητικές τάσεις).

Τα μέτρα, συνεπώς, έχουν τόσο προληπτικό, όσο και κατασταλτικό χαρακτήρα.

Τα μέτρα για την Αττική από 16 έως 30 Σεπτεμβρίουείναι τα έξης:

1) Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!