Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Κοροναϊός: Σε δυο δόσεις οι φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται
[News]: Κοροναϊός: Σε δυο δόσεις οι φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται

[News]: Κοροναϊός: Σε δυο δόσεις οι φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου

Ελαφρύνσεις σε δυο δόσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια για την στήριξη των πληττόμενων ιδιοκτητών ακινήτων και οι πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν άμεσα. Σύμφωνα με το υπουργό Οικονομικών κάποιες παρεμβάσεις θα αφορούν το 2020 και κάποιες το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις εξετάζεται να αφορούν τη φορολογία εισοδήματος αν και στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σενάρια για έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι που θα εισπράξουν μειωμένα κατά 40% εισοδήματα από ενοίκια για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Τα σενάρια που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι των συζητήσεων για τη φορολογική ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Να εξαιρεθούν και να μην συνυπολογιστούν στο συνολικό εισόδημα από ακίνητα τα μισθώματα που θα εισπράξουν οι φορολογούμενοι τα οποία θα είναι μειωμένα κατά 40% κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Για παράδειγμα στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτου μισθώνει επαγγελματικό ακίνητο σε επιχείρηση που έκλεισε με κρατική εντολή με το μίσθωμα να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ μηνιαίως, το σύνολο του ποσού των τριών μηνών δεν θα φορολογηθεί και ο φορολογούμενος θα φορολογηθεί για το εισόδημα που θα εισπράξει τους υπόλοιπους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!