Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κοροναϊός: Χορευτές με αποστάσεις και χωρίς επαφές
[News]: Κοροναϊός: Χορευτές με αποστάσεις και χωρίς επαφές

[News]: Κοροναϊός: Χορευτές με αποστάσεις και χωρίς επαφές

Ο νέος τρόπος λειτουργίας των σχολών στην εποχή της πανδημίας

Οι σχολές χορού προετοιμάζονται για να επαναλειτουργήσουν στην νέα εποχή, αυτήν μετά την καραντίνα που επέβαλε ο κοροναϊός και η οποία αποτελεί μία νέα πραγματικότητα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ανδρομάχη Καφαντάρη, ιδιοκτήτρια ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού, επισημαίνει πως το πιο σημαντικό μέτρο είναι η απόσταση και η σωστή υγιεινή στους χώρους της σχολής.

«Δώσαμε περισσότερο χώρο στις αίθουσες, αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό και αφήνοντας μόνο τα απαραίτητα. Οι χορευτές θα έχουν όχι μόνο δύο αλλά τέσσερα μέτρα απόσταση, ώστε να μπορούν να κάνουν και τις ασκήσεις τους και να μην ακουμπούν ο ένας τον άλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξηγεί, δε, πως επιδίωξη της ίδιας και των συναδέλφων της είναι -μαζί με την ευθυγράμμιση και την αυτοπεποίθηση που προσφέρει το μπαλέτο- να είναι οι χορευτές και οι χορεύτριες υγιείς και ασφαλείς, ώστε να κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία για τις πτυχιακές και στη συνέχεια για τις εισαγωγικές εξετάσεις χορού.

Οι ασκήσεις θα γίνονται με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, οι υπεύθυνοι θα καθαρίζουν συχνά τις μπάρες του μπαλέτου στις αίθουσες, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τμήματα στα οποία απαιτείται σωματική επαφή.

Η διδασκαλία, εξηγεί η κ. Καφαντάρη, θα είναι ανέπαφη. «Προ κοροναϊού, ο δάσκαλος κλασσικού χορού , για να διορθώσει κάποια κίνηση, θα έπιανε τον μαθητή για να δείξει τη σωστή θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!