Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Kοροναϊός: Ανακοινώνονται στις 18.00 τα νέα περιοριστικά μέτρα
[News]: Kοροναϊός: Ανακοινώνονται στις 18.00 τα νέα περιοριστικά μέτρα

[News]: Kοροναϊός: Ανακοινώνονται στις 18.00 τα νέα περιοριστικά μέτρα

Όλα όσα τέθηκαν στο «τραπέζι» πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

Το απόγευμα της Τρίτης, και συγκεκριμένα στις 18:00, ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και στην Αττική. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Νέα μέτρα αναμένεται ειδικότερα να εφαρμοστούν σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Αττική και η Πέλλα. Επίσης πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για δομές όπως γηροκομεία και κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.

Τα πιθανά σενάρια

Στο τραπέζι έχει τεθεί το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και στην Αττική. Για τη δυνατότητα εφαρμογής του όμως υπάρχουν αμφιβολίες. Δεν τίθεται αντίθετα σε κάθε περίπτωση ζήτημα lockdown ή κλεισίματος καταστημάτων, για προφανείς οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Ένα άλλο σενάριο που έχει συζητηθεί είναι το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εξετάζεται επίσης σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ανώτατος αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και να μειωθεί ξανά ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!