Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κοντοζαμάνης: Οι πρώτες δόσεις εμβολίων προγραμματίζονται να έρθουν στη χώρα τον Δεκέμβριο
[News]: Κοντοζαμάνης: Οι πρώτες δόσεις εμβολίων προγραμματίζονται να έρθουν στη χώρα τον Δεκέμβριο

[News]: Κοντοζαμάνης: Οι πρώτες δόσεις εμβολίων προγραμματίζονται να έρθουν στη χώρα τον Δεκέμβριο

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διεξαγωγή των τεστ», ανέφερε ο υφ. Υγείας

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προμήθεια εμβολίων και ήδη έχει υπογραφεί η πρώτη συμφωνία με την Αstra-Zeneca και συμμετέχουμε σε αυτή. Ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος όπου και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων, ανέφερε κατά την ενημέρωση για τον covid-19 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης .

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διεξαγωγή των τεστ, γίνονται 17.000 ημερησίως»

Στο δημόσιο σύστημα το τεστ κοροναϊού είναι δωρεάν επανέλαβε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και αν το τεστ αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα έκανε όλος ο κόσμος τεστ, διότι οι περισσότεροι μπορεί να μην πληρούν τα κριτήρια ελέγχου. Τόνισε ότι στο δημόσιο σύστημα έφτασαν να γίνονται μέχρι και 17.000 τεστ την ημέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος των ημερήσιων τεστ ήταν 13.400 τεστ και έχει παραγωγική δυνατότητα αυτή τη στιγμή η χώρα και μπορεί να αυξηθεί και περαιτέρω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διεξαγωγή των τεστ, γίνονται κανονικά, δεν έχουν σταματήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα με τα αντιδραστήρια στο ΕΚΕΑ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι η παραγωγική του δυνατότητα είναι 1.000 τεστ ημερησίως τα οποία θα συνεχίσει να διενεργεί και την επόμενη εβδομάδα που αποκαθίσταται η ροή των αντιδραστηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!