Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κοντοζαμάνης: Προτεραιότητα διεξαγωγής των τεστ στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΕΑ
[News]: Κοντοζαμάνης: Προτεραιότητα διεξαγωγής των τεστ στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΕΑ

[News]: Κοντοζαμάνης: Προτεραιότητα διεξαγωγής των τεστ στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΕΑ

Έντονη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για «κατάρρευση του success story της κυβέρνησης»

Με τις διατάξεις των άρθρων των δύο ΠΝΠ του Αυγούστου, τακτοποιούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τα εργαστήρια του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων που κάνουν τα τεστ ανίχνευσης του covid-19 και όχι ιδιωτικών εργαστηρίων, αποσαφήνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης .

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση των δύο ΠΝΠ στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ο υφυπουργός τόνισε πως η προτεραιότητα διεξαγωγής των τεστ δίνεται στα δημόσια νοσοκομεία και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας .

Σχετικά με την έλλειψη αντιδραστηρίων που παρουσιάστηκε ανέφερε πως «αρχικά ο αριθμός αντιδραστηρίων που είχαμε παραγγείλει ήταν 90.000. Αυτό τον αριθμό τον αυξήσαμε σε 150.000 και έτσι είχαμε και κάποιο στοκ. Όμως, το ΕΚΕΑ έκανε περισσότερα τεστ από 1.000 που μπορεί να κάνει την ημέρα γι αυτό και δημιουργήθηκε έλλειψη η οποία όμως από σήμερα αποκαθίσταται».

Σημείωσε, πάντως, ότι «30.000 το μήνα είναι η δυνατότητα που έχει η εταιρεία αντιδραστήρων να μας δίνει κάθε μήνα, διότι εξυπηρετεί όλο τον πλανήτη»

Ο υφυπουργός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι «έχουν σταματήσει να γίνονται τα τεστ στη χώρα» ενώ σχετικά με την τιμή του κάθε τεστ που διεξάγεται είπε ότι «πολλές φορές τα νοσοκομεία έχουν μηχανήματα με αντιδραστήρια που είναι πολύ ακριβά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!