Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κοντοζαμάνης: Πήραμε δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, δεν κρύψαμε τίποτα για την πανδημία
[News]: Κοντοζαμάνης: Πήραμε δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, δεν κρύψαμε τίποτα για την πανδημία

[News]: Κοντοζαμάνης: Πήραμε δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, δεν κρύψαμε τίποτα για την πανδημία

Κυριακίδου: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί ιδίως μετά την μετάλλαξη Δέλτα

Ο κορονοϊός μας δίδαξε πως να εργαζόμαστε μαζί, καθώς για πρώτη φορά τόσοι πολλοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο αφοσιώθηκαν σε ένα σκοπό και αυτός ήταν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, τόνισε κατά την τοποθέτηση της κατά την «25η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist», η Ευρωπαία επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου.

Όπως είπε η επίτροπος, μέχρι το τέλος Ιουνίου, 400 εκατ. δόσεις εμβολίων είχαν διατεθεί στις χώρες της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι έως σήμερα το 60% του ευρωπαϊκού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το 40% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και με τις δύο δόσεις, δηλαδή θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο.

«Όμως αυτός δεν είναι λόγος να εφησυχάσουμε» όπως τόνισε, επισημαίνοντας πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμα δεν τελειώσαμε με την πανδημία. «Ο εμβολιασμός θα πρέπει να συνεχιστεί και να αυξηθεί ιδίως μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τόνισε ότι χρειάζεται να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες και να τους εξηγήσουμε ότι μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός είναι το πιο δυνατό μέσο για να προλάβουμε την εξάπλωση του ιού, που δυστυχώς όπως τόνισε άφησε πίσω του μια μεγάλη ζημιά που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία των κατοίκων της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!