Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κοντοζαμάνης για lockdown: Θα μας δώσει την ευκαιρία να μειώσουμε τα κρούσματα
[News]: Κοντοζαμάνης για lockdown: Θα μας δώσει την ευκαιρία να μειώσουμε τα κρούσματα

[News]: Κοντοζαμάνης για lockdown: Θα μας δώσει την ευκαιρία να μειώσουμε τα κρούσματα

«Είχαμε αρχικό πλάνο για 2.000 προσλήψεις στην αρχή της πανδημίας και έχουμε ξεπεράσει τους 6.800»

«Το lockdown θα μας δώσει την ευκαιρία να συγκρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων» του κοροναϊού , ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2020, που διοργανώνει -ψηφιακά φέτος, λόγω πανδημίας- ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο ερώτημα «πότε θα τελειώσει ο Covid-19», που ήταν και το θέμα της ενότητας στην οποία συμμετείχε, ο κ. Κοντοζαμάνης, επισήμανε ότι δεν ξέρουμε την απάντηση, ωστόσο σχολίασε ότι «μόλις το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, αυτό θα είναι σημείο καμπής στην πανδημία». Εξέφρασε, δε, την ελπίδα αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, προς όφελος του συστήματος υγείας, της κοινωνίας, της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες 95 άτομα έπρεπε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλά κρεβάτια αυξήθηκε κατά 63%, γεγονός που ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Σχολίασε, παράλληλα, ότι η απόφαση για το lockdown ελήφθη «για να προστατέψουμε το σύστημα υγείας και να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Παρουσιάζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της υγείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από τα 850 τεστ τη μέρα που γίνονταν τον περασμένο Μάρτιο φτάσαμε τα 25-30.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα στον πληθυσμό, ενώ χρηματοδοτήθηκε το εθνικό σύστημα υγείας με επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των αναγκών και προσλαμβάνεται ανθρώπινο δυναμικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!