Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Κομισιόν: Πόροι πάνω από 310 δισ. ευρώ στα κράτη-μέλη της ΕΕ το 2022
[News]: Κομισιόν: Πόροι πάνω από 310 δισ. ευρώ στα κράτη-μέλη της ΕΕ το 2022

[News]: Κομισιόν: Πόροι πάνω από 310 δισ. ευρώ στα κράτη-μέλη της ΕΕ το 2022

Η πρόταση προβλέπει 167,8 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και 143,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 167,8 δισ. ευρώ για το 2022, ο οποίος θα συμπληρωθεί με επιχορηγήσεις ύψους 143,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του NextGenerationEU.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι ο συνδυασμός αυτών των κοινοτικών πόρων θα κινητοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στις πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις. Ο αρμόδιος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε: «Σήμερα, προωθούμε πρωτοφανή επίπεδα χρηματοδοτικής στήριξης για να ενισχύσουμε την ανάκαμψη της Ευρώπης από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Θα βοηθήσουμε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις περιφέρειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Θα επενδύσουμε στην ανθεκτικότητα της Ευρώπης και στον εκσυγχρονισμό της μέσω της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Η επαναφορά της Ευρώπης σε ορθή τροχιά, η επιτάχυνση της ανάκαμψής της και η προετοιμασία της για το μέλλον αποτελούν τις κύριες προτεραιότητές μας!»

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει την κατανομή πόρων το 2022 (σε αναλήψεις υποχρεώσεων) ως εξής:

- 118,4 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις από το NextGenerationEU στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) για τον μετριασμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, και για να καταστούν οι οικονομίες και οι κοινωνίες της ΕΕ πιο βιώσιμες, ανθεκτικές και καλύτερα προετοιμασμένες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!