Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου στην Τουρκία
[News]: Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου στην Τουρκία

[News]: Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου στην Τουρκία

Κάλεσαν την Άγκυρα να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις και απειλές δεν οδηγείται πουθενά

Κοινό μηνυμα έστειλαν στην Τουρκία κατά τη συνάντησή τους σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η νηνεμία στις διμερείς σχέσεις δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα και απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «το ταξίδι σας στο Καστελόριζο συνέπεσε με την υποχώρηση της εθνικής φουρτούνας και εύχομαι αυτά τα ήρεμα νερά να διατηρηθούν. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς». Συμπλήρωσε δε ότι «η κυρά της Ρω θα ήταν διπλά συγκινημένη εάν γνώριζε ότι την επισκέφθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι «οι διπλωματικές κινήσεις και οι πιέσεις από τους συμμάχους μας οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, ενδεχομένως προς αυτή την κατεύθυνση εκ μέρους της Τουρκίας . Θα δείξει βέβαια το μέλλον». Τέλος ανέφερε ότι είναι καιρός «η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι με τις προκλήσεις και τις απειλές δεν μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα πουθενά, και ότι μόνο η διπλωματία και ο διάλογος είναι ο δρόμος, ο σεβασμός στη διεθνή νομιμότητα και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Μόριας και είπε ότι είναι ανοιχτή πληγή που διαρκώς υπενθυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες θα πρέπει να είναι παρούσες και στην ανθρωπιστική κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!