Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κίνηση στη ΛΕΑ: «Έβρεξε» πρόστιμα από μπλόκα και κάμερες στην Αττική
[News]: Κίνηση στη ΛΕΑ: «Έβρεξε» πρόστιμα από μπλόκα και κάμερες στην Αττική

[News]: Κίνηση στη ΛΕΑ: «Έβρεξε» πρόστιμα από μπλόκα και κάμερες στην Αττική

Τι προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες

Εκατοντάδες πρότιμα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία στην Αττική για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ ) χθες, Κυριακή (04/07) στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, συνολικά βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 180 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και 46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

Κίνηση στη ΛΕΑ: Τι προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες

«Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα (60) ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου», υπενθυμίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκη προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης, δεν επιτρέπεται.

«Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής», προειδοποιούν οι αστυνομικές αρχές.

Σχετικά Tags
ΛΕΑ Τροχαία Πρόστιμα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!