Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κικίλιας: Η εικόνα του υγειονομικού χάρτη της χώρας και των κλινών ΜΕΘ
[News]: Κικίλιας: Η εικόνα του υγειονομικού χάρτη της χώρας και των κλινών ΜΕΘ

[News]: Κικίλιας: Η εικόνα του υγειονομικού χάρτη της χώρας και των κλινών ΜΕΘ

Πίνακες με την αναλυτική παρουσίαση του υπ. Υγείας- «Η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη φτάνει στο 32%»

Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας , προχώρησε σε ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού ενώ παρουσίασε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

«Δέκα μήνες αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια παρουσίασε τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Είναι μία μεγάλη μάχη, αλλά δυστυχώς δεν προσέξαμε. Η θετικότητα φτάνει στο 32%».

Για τους επαγγελματίες υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν 88.690 τον Σεπτέμβριο και σήμερα, τον Νοέμβριο, έχουμε 100.984.

Για τις κλίνες ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «Είχαμε 557 τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έχουμε 1.082 και έρχονται 234 νέες μέχρι το τέλος του έτους».

Σημείωσε πως σήμερα έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με τις 30-35 αναμονές πέρυσι.

Διακόσια είκοσι τέσσερα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν ριχτεί στη μάχη για τον κοροναϊό και όχι μόνο, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί παραπάνω από 2 εκατ. τεστ και επισήμανε ότι τον Νοέμβριο μπορούμε να κάνουμε κατά μέσο όρο 22.492 τεστ την ημέρα. Υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει χρησιμοποιήσει rapid test πάνω από 98%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!