Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κατρούγκαλος: Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» η Τουρκία
[News]: Κατρούγκαλος: Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» η Τουρκία

[News]: Κατρούγκαλος: Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» η Τουρκία

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανικών κρατών

Την ιστορική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Βαλκάνια επεσήμανε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως «ελέφαντα στο δωμάτιο».

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας παρουσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ με θέμα «Τα Δυτικά Βαλκάνια μετά το 2020», ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: Η Ελλάδα ήδη από την ατζέντα της Θεσσαλονίκης το 2003 ήταν βασικός υπέρμαχος της ένταξης των βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν όμως η εμβληματική Συμφωνία των Πρεσπών που έθεσε ξανά το ζήτημα της ένταξης επί τάπητος, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις χώρες της περιοχής, ότι και οι πιο δύσκολες διαφορές μπορούν να λυθούν με διάλογο και με ειρηνικό τρόπο.

Θεωρώ δε ιδιαίτερα σημαντική την αναγνώριση της ιστορικής, θετικής σημασίας της Συμφωνίας και από την Κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει ξεπεράσει όσα έλεγε κατά την κύρωση της και δεν επικαλείται καν την αδυναμία ακύρωσης της. Δεν μπορώ όμως παρά να παρατηρήσω σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν ως προς την εφαρμογή της, ιδίως σε ό,τι αφορά τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεραστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!