Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Καναδάς: Άρχισε ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών
[News]: Καναδάς: Άρχισε ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών

[News]: Καναδάς: Άρχισε ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών

Τι είπαν οι πρώτοι που το έκαναν

Άρχισε χθες Τετάρτη ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών στον Καναδά, που συγχρονίζει το βήμα του κυρίως με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, μειώνοντας το ηλικιακό όριο της εκστρατείας ανοσοποίησης για να ελεγχθεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Σε συνεδριακό χώρο στο κέντρο στο Μόντρεαλ, μερικές δεκάδες μικροί κάτοικοι του Κεμπέκ ήταν οι πρώτοι αυτού του ηλικιακού φάσματος στην επαρχία που έλαβαν το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech, η χορήγηση του οποίου στα παιδιά εγκρίθηκε την Παρασκευή.

Προβλέφθηκαν μερικές αλλαγές για την υποδοχή τους: αυτοκόλλητα με μονόκερους ή παίκτες του χόκεϊ κολλήθηκαν στα διαχωριστικά, τα ραντεβού προβλέπεται να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ σκύλος δεκτικός στα χάδια κυκλοφορεί στους διαδρόμους για να χαλαρώνουν τα παιδιά.

«Αλήθεια δεν φοβόμουν, αλλά είχα άγχος», είπε ο δεκάχρονος Βικτόρ, κρατώντας σφιχτά χρωματιστό πιστοποιητικό με τη φράση «μπράβο σου, έλαβες το εμβόλιό σου».

Η μητέρα του, η Ματίλντ, εξήγησε πως ο μικρός αισθανόταν μέχρι τώρα «αποκλεισμένος»: ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ως χθες.

Πρόσθεσε πως ο εμβολιασμός του γιου της ήταν το λογικό, ώστε να «μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί» και για να «μπορεί να αγκαλιάσει τον παππού και τη γιαγιά» άφοβα.

«Ειλικρινά, είμαστε προνομιούχοι», υπερθεμάτισε η Γιανουσκά Λαμπρούς, γιατρός, μητέρα δυο παιδιών που εμβολιάστηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!