Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κάμερες παραβίασης κόκκινου: Πόσες παραβάσεις έγιναν πριν και μετά την εγκατάστασή τους στην Ποσειδώνος
[News]: Κάμερες παραβίασης κόκκινου: Πόσες παραβάσεις έγιναν πριν και μετά την εγκατάστασή τους στην Ποσειδώνος

[News]: Κάμερες παραβίασης κόκκινου: Πόσες παραβάσεις έγιναν πριν και μετά την εγκατάστασή τους στην Ποσειδώνος

Το έδειξε η τοποθέτηση καμερών στη διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Καλαμακίου

Στοιχεία για τις παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη πριν και μετά την τοποθέτηση καμερών έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης , τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικά τα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών, μετά την τοποθέτηση καμερών καταγραφής της κίνησης σε κρίσιμες διασταυρώσεις του οδικού δικτύου. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική σε όλο το εύρος της Αττικής».

Συγκεκριμένα σε μία και μόνο διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Καλαμακίου, η κάμερα στις πρώτες μέρες λειτουργίας της κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα, που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.

Με τη γνωστοποίηση της ύπαρξής της, από τον περιφερειάρχη, στις 30 Ιουλίου, αλλά και τον εντοπισμό της από τους πολίτες, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα, δηλαδή περίπου 400 την ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της υψηλής μείωσης. Με δεδομένο ότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι η πιο επικίνδυνη παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και επιφέρει σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ο κ. Πατούλης δηλώνει «αποφασισμένος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, να επεκτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών σε πολλές διασταυρώσεις στις οποίες συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα».

Ο ίδιος επισημαίνει σχετικά: «Εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια, παρεμβαίνουμε με στοχευμένες δράσεις και αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής ενώ ταυτόχρονα με κάθε τρόπο επενδύουμε στην πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων».

Σχετικά Tags
φανάρια Γιώργος Πατούλης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!