Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Άρχισε η διανομή αλατιού σε δήμους
[News]: Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Άρχισε η διανομή αλατιού σε δήμους

[News]: Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Άρχισε η διανομή αλατιού σε δήμους

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων(ΔΕΣΕ)της Περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία που έχει γίνει για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας. Νωρίτερα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, παρέδωσε ποσότητα αλατιού στον δήμαρχο Διονύσου Σ. Καλαφατέλη.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία που έχει γίνει από την περιφέρεια και τους δήμους και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και να τηρούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. «Ελπίζω και αυτή τη φορά, αλλά και όλο το υπόλοιπο διάστημα του χειμώνα ότι θα αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα όπως πρέπει, με σχέδιο, προετοιμασία και συνεργασία με τους ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε ότι τον συντονισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων από ισχυρή χιονόπτωση έχει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα των δήμων. Πρόσθεσε ότι η περιφέρεια από χθες παραδίδει σε δήμους, που εκτιμάται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία, 600 τόνους αλάτι, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή τη διανομή 40.000 τσουβάλιων αλάτι στους δήμους Ωρωπού, Διόνυσου, Μαραθώνα, Μάνδρας Ειδυλλίας, Κηφισιάς, Βύρωνα κ.α. τόνισε πως η περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και ασφαλείς οι πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!