Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Κακά μαντάτα για την Ισπανική οικονομία από την S&P
[News]: Κακά μαντάτα για την Ισπανική οικονομία από την S&P

[News]: Κακά μαντάτα για την Ισπανική οικονομία από την S&P

Σε αρνητική – από σταθερή – υποβάθμισε την προοπτική του χρέους του ισπανικού δημοσίου ο οίκος αξιολόγησης

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P υποβάθμισε χθες Παρασκευή την προοπτική του δημοσίου χρέους της Ισπανίας σε αρνητική από σταθερή, κρίνοντας ότι η χώρα της Ιβηρικής υφίσταται πολύ βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού και ότι η κυβέρνησή της ενέκρινε δημοσιονομικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε αλματώδη άνοδο το έλλειμμα.

Η αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου δημοσίου χρέους της Μαδρίτης, αντιθέτως, παρέμεινε αμετάβλητη. Ο οίκος την είχε αυξήσει κατά μία βαθμίδα τον Σεπτέμβριο του 2019, στο A.

Η Ισπανία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της, ενώ αναγκάστηκε να εφαρμόσει πολλά δαπανηρά μέτρα στήριξης της οικονομίας και των νοικοκυριών.

«Δεδομένης της πιθανότητας ο προϋπολογισμός (σ.σ. του 2021) να μην υιοθετηθεί και η αδυναμία της οικονομίας να επιμείνει το 2021 και το 2022, αναθεωρούμε την προοπτική μας για την Ισπανία από σταθερή σε αρνητική», εξηγεί λεπτομερέστερα ο S&P σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι το αξιόχρεο της Ισπανίας ενδέχεται να υποβαθμιστεί εάν η Ισπανία δεν προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων σταθεροποίησης των δημοσιονομικών της.

Το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας αυξήθηκε στο 6,12% του ΑΕΠ στα τέλη Ιουνίου, εξαιτίας της αύξησης των δημοσίων δαπανών για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!