Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ισραήλ κορονοϊός: Σε πυρηνικό καταφύγιο οι ηγέτες της χώρας – Πρόβα για πιθανή νέα θανατηφόρα παραλλαγή
[News]: Ισραήλ κορονοϊός: Σε πυρηνικό καταφύγιο οι ηγέτες της χώρας – Πρόβα για πιθανή νέα θανατηφόρα παραλλαγή

[News]: Ισραήλ κορονοϊός: Σε πυρηνικό καταφύγιο οι ηγέτες της χώρας – Πρόβα για πιθανή νέα θανατηφόρα παραλλαγή

Τα αποτελέσματα της άσκησης θα κοινοποιηθούν και στους ξένους εταίρους

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ανώτεροι αξιωματούχοι κλείστηκαν σήμερα μέσα σε ένα πολεμικό καταφύγιο στη διάρκεια μιας άσκησης προσομείωσης ξεσπάσματος μιας φονικής νέας παραλλαγής του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την «Άσκηση Ωμέγα», που διήρκεσε μια ημέρα και πήρε το όνομά της από ένα εικονικό στέλεχος του ιού, ένα μέτρο ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για «κάθε σενάριο».

Το πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ, που είναι γνωστό ως «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον συντονισμό των αρχικών μέτρων για την ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Το Ισραήλ επέβαλε λοκντάουν στην προσπάθειά του να τιθασεύσει τρία κύματα της πανδημίας, αλλά μέχρι την εμφάνιση του τέταρτου κύματος τον Ιούνιο κράτησε την οικονομία και τα σχολεία ανοιχτά βασιζόμενο σε μέτρα όπως οι εμβολιασμοί, οι αναμνηστικές δόσεις και οι προστατευτικές μάσκες.

Η άσκηση περιλαμβάνει τον μαζικό διαγνωστικό έλεγχο για πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, την εισαγωγή στο νοσοκομείο και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αναφέρει το γραφείο του Μπένετ σε ανακοίνωσή του σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τα αποτελέσματα της άσκησης θα κοινοποιηθούν και στους ξένους εταίρους.

«Το Ισραήλ είναι ασφαλές και προστατευμένο. Προκειμένου να παραμείνει έτσι και για να εξασφαλίσει την συνέχιση της κανονικότητας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε στενά την κατάσταση και να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε σενάριο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!