Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Υπουργείο Εργασίας: Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις
[News]: Υπουργείο Εργασίας: Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις

[News]: Υπουργείο Εργασίας: Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις

«Η παρέμβαση “απαντά” στο μείζον πρόβλημα της επιδείνωσης των δημογραφικών συσχετισμών»

«Η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης, που προωθείται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, αποτελεί υλοποίηση μιας ακόμα προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά. Η παρέμβαση “απαντά” στο μείζον πρόβλημα της επιδείνωσης των δημογραφικών συσχετισμών, με γνώμονα την εμπειρία των σκανδιναβικών χωρών, όπως η Σουηδία και η Δανία», σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Εργασίας .

Συγκεκριμένα, στο ενημερωτικό σημείωμα παρουσιάζεται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά σε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις:

«1. Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της παρέμβασης;

  • Οδηγεί σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους, όπως δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία την οποία ακολουθούμε, με πλήρη διασφάλιση των υφιστάμενων συντάξεων.
  • Εισάγει τη λογική του “ατομικού κουμπαρά”, δίνοντας στο νέο ασφαλισμένο περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο στο τελικό ύψος της σύνταξής του.
  • Βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των νέων προς το ασφαλιστικό σύστημα, συνδέοντάς τους με τη σύνταξή τους και απαντώντας στην ανησυχία που εκφράζουν πολλοί νέοι ότι “δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη”.
  • Δημιουργεί καινούργια κουλτούρα αποταμίευσης, με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία, γιατί μέσα από το νέο σύστημα θα δημιουργηθεί και ένας εθνικός “κουμπαράς”, οι πόροι του οποίου θα επενδυθούν στην εθνική οικονομία. Οι επενδύσεις σημαίνουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, αυξημένα έσοδα για το κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!