Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Υπόθεση Ζακύνθου: Πώς έδρασαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία – Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή τους
[News]: Υπόθεση Ζακύνθου: Πώς έδρασαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία – Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή τους

[News]: Υπόθεση Ζακύνθου: Πώς έδρασαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία – Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή τους

Η οργάνωση, η δομή, η προετοιμασία και η τέλεση του εγκλήματος – «Δεν έχουμε κάνει τίποτα, είναι όλα κατασκευασμένα» φώναξε ένας εκ των συλληφθέντων

Δέκα άτομα εμπλέκονται συνολικά στην δολοφονία της 39χρονης και την απόπειρα δολοφονίας του 53χρονου συζύγου τους στις 9 Ιουνίου 2020 στη Λιθανικά Ζακύνθου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως προκύπτει από τον τρόπο δράσης τους, όπως αναλύθηκε σήμερα από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι για την πράξη αυτή ήταν καλά οργανωμένοι, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης. Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο , δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος του 53χρονου και της 37χρονης, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!