Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Υπόθεση Μενίδι: Στο Εφετείο σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου που «χτυπήθηκε» από αδέσποτη σφαίρα
[News]: Υπόθεση Μενίδι: Στο Εφετείο σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου που «χτυπήθηκε» από αδέσποτη σφαίρα

[News]: Υπόθεση Μενίδι: Στο Εφετείο σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου που «χτυπήθηκε» από αδέσποτη σφαίρα

Στην οικογένεια επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ

Το θέμα της αποζημίωσης της οικογένειας του 11χρονου Μάριου, που το 2017 έπεσε νεκρός όταν «χτυπήθηκε» από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι, τίθεται στην κρίση του κρίση του Διοικητικού Εφετείου.

Πιο συγκεκριμένα στο δικαστήριο θα συζητηθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό καθώς το Δημόσιο έχει ασκήσει έφεση κατά την πρωτόδικης απόφασης, με την οποία επιδικάστηκε στην οικογένεια το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2021 οι συγγενείς του άτυχου Μάριου, κατέθεσαν αίτημα στο ΝΣΚ, ζητώντας να παραιτηθεί από την έφεσή του το Δημόσιο και εκείνοι με τη σειρά τους από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Ωστόσο, το ΝΣΚ με οριακή πλειοψηφία 6-5 έκρινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία. Η εισήγηση δε επί της αιτήσεως ήταν θετική, καθώς η δικηγόρος του ΝΣΚ, είχε υποστηρίξει ότι «δεν υφίστανται πραγματολογικά στοιχεία υπέρ του Δημοσίου ικανά να δικαιολογήσουν την κρίση για απόρριψη της αίτησης και συνακόλουθα να θεωρηθεί ότι η τελευταία αυτή λύση είναι συνετή και ενδεικνυόμενη, εφόσον η πιθανότητα ευδοκίμησης της έφεσης του Δημοσίου είναι πολύ μικρή, όπως προκύπτει από τα όλως ενδεικτικώς αναφερόμενα στατιστικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υποθέσεως».

Στο μεταξύ εν αναμονή της απόφασης του ΝΣΚ αναβλήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο η υπόθεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα.

Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη το 2018 διεκδικώντας αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω ψυχικής οδύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!