Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Υποφέρετε από αϋπνίες; 5 φυσικά συμπληρώματα για να την καταπολεμήσετε
[News]: Υποφέρετε από αϋπνίες; 5 φυσικά συμπληρώματα για να την καταπολεμήσετε

[News]: Υποφέρετε από αϋπνίες; 5 φυσικά συμπληρώματα για να την καταπολεμήσετε

Τι ρόλο παίζουν τα συμπληρώματα

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων του Δυτικού πολιτισμού υποφέρουν από στέρηση ύπνου. Και δυστυχώς δεν υπάρχει ένα μαγικό χάπι που μπορεί να λύσει μια για πάντα προβλήματα ύπνου. Ορισμένες φορές, υπάρχει ένα ιατρικό πρόβλημα που χρειάζεται προσοχή.

Για τους υγιείς ανθρώπους, η στέρηση ύπνου είναι συνήθως το αποτέλεσμα άγχους ή κακών συνηθειών. Η υγιεινή διατροφή, η συχνή άσκηση, η διαχείριση του στρες και ένα καλό βραδινό πρόγραμμα συνήθως αποτελούν τη βάση ενός υγιούς κύκλου ύπνου-αφύπνισης.

Τα συμπληρώματα παίζουν επίσης έναν χρήσιμο ρόλο στη βελτίωση του ύπνου. Κι εδώ βέβαια δεν υπάρχει ένα μαγικό συστατικό που μπορεί να μας βοηθήσει όλους. Αλλά αν συνδυαστούν με έξυπνες ρουτίνες ύπνου, μπορούμε να δούμε σημαντικές βελτιώσεις.

1. Μαγνήσιο

Στη σύγχρονη εποχή παρατηρείται μια γενικότερη έλλειψη μαγνησίου και όσο μεγαλώνουμε τόσο μικρότερα είναι τα επίπεδά του στον οργανισμό μας. Όσοι έχουν χαμηλά επίπεδα, τείνουν να έχουν και συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις. Το συγκεκριμένο μεταλλικό στοιχείο, λοιπόν, έχει βρεθεί ότι καταπολεμά το ήπιο άγχος, συνεισφέροντας στην καλύτερη ξεκούραση.

2. Μελατονίνη

Αυτή η ορμόνη παράγεται φυσικά από το σώμα μας ως απόκριση στο σκοτάδι, οπότε και είναι απαραίτητη για την έλευση του ύπνου. Η μελατονίνη δεν λειτουργεί ως καταπραϋντικό. Αντιθέτως, ενισχύει τον ύπνο, βοηθώντας στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου- εγρήγορσης. Μάλιστα μπορεί να μειώσει ακόμα και την επίδραση του jet lag.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!