Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι παίρνουν σειρά μετά τους υγειονομικούς – Ποιες είναι οι προθεσμίες
[News]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι παίρνουν σειρά μετά τους υγειονομικούς – Ποιες είναι οι προθεσμίες

[News]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι παίρνουν σειρά μετά τους υγειονομικούς – Ποιες είναι οι προθεσμίες

Εστίαση – Διασκέδαση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού rapid test στους ανεμβολίαστους σε εξωτερικούς χώρους

Η έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα πιέζει την κυβέρνηση για νέα μέτρα σε επίπεδο εμβολιασμών προκειμένου να θωρακισθούν οι δομές του κράτους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, υπό συζήτηση είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς. Στα πανεπιστήμια υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέατρα των φοιτητών που δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

Επιπλέον καθίσταται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για όλους τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις εν λόγω μονάδες. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων είναι 50.000 ευρώ στη δομή και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ξεκινούν με τους εργαζόμενους σε δημόσιες και τις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Θα πρέπει το σύνολο του προσωπικού τους να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις 16 Αυγούστου. Σε περίπτωση που επιμείνουν στην άρνησή τους θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Μέχρι πότε πρέπει να εμβολιασθούν οι υγειονομικοί

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού μονάδων (υγειονομικό, διοικητικό και λοιπό) υγείας δημόσιων και ιδιωτικών αναφέροντας συγκεκριμένα:

  • Ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας
  • Διαγνωστικά κέντρα
  • Κέντρα Αποκατάστασης
  • Κλινικές
  • Νοσοκομεία
  • Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως την 1η Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!