Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Υποχωρεί σε επίπεδα – ρεκόρ η τουρκική λίρα
[News]: Υποχωρεί σε επίπεδα – ρεκόρ η τουρκική λίρα

[News]: Υποχωρεί σε επίπεδα – ρεκόρ η τουρκική λίρα

ο νόμισμα της γειτονικής χώρας «σφυροκοπείται»

Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, η τουρκική λίρα . Επίσης, και το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε σε χαμηλό 4,5 ετών έναντι του ευρώ, καθώς η σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας ενίσχυσε τις γεωπολιτικές ανησυχίες για την περιοχή.

Το νόμισμα της γειτονικής χώρας έπεσε στις 7,85 λίρες ανά δολάριο, κατρακυλώντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και χάνοντας τα κέρδη που είχε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας μετά την αιφνιδιαστική αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας.

Οι τιμές των αζέρικων και των αρμενικών κρατικών ομολόγων σε δολάρια μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η λίρα, η οποία έχει χάσει τη μισή αξία της από τη μεγάλη κρίση του 2018, «σφυροκοπείται» φέτος από τις ανησυχίες για τα μειωμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας και τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να κάνει λίγα πράγματα την περασμένη εβδομάδα για να τις περιορίσει, όπως ανέφεραν αναλυτές.

«Η τάση επιδείνωσης των συναλλαγματικών διαθεσίμων σημειώνεται από χρόνια και αποτέλεσε επίσης το έναυσμα για την έναρξη της κρίσης της λίρας το 2018», δήλωσαν αναλυτές της Commerzbank, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η αύξηση του επιτοκίου την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να έχει κάνει τη διαφορά, αλλά μόνο εφόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιόπιστα ως μόνιμη και ως δυνάμενη να επαναληφθεί -αλλά δεν μπορεί», πρόσθεσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!