Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: ΗΠΑ για Αφγανιστάν: Δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε όλους όσους θέλαμε
[News]: ΗΠΑ για Αφγανιστάν: Δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε όλους όσους θέλαμε

[News]: ΗΠΑ για Αφγανιστάν: Δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε όλους όσους θέλαμε

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε αεροσκάφη και θωρακισμένα προτού φύγει από την Καμπούλ

Ο αμερικανικός στρατός παραδέχθηκε χθες, Δευτέρα, ότι δεν μπόρεσε να απομακρύνει από το Αφγανιστάν όλους όσους ήθελε, προτού αποχωρήσουν οι τελευταίοι στρατιώτες του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε όλους όσους θέλαμε να απομακρύνουμε», δήλωσε ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, διευκρινίζοντας ότι οι απομακρύνσεις τελείωσαν «περίπου 12 ώρες» πριν από την τελική αποχώρηση, αλλά οι αμερικανικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν ακόμη εκεί ήταν σε ετοιμότητα για να απομακρύνουν οποιονδήποτε μπόρεσε να φτάσει στο αεροδρόμιο «ως το τελευταίο λεπτό».

Ο Μακένζι πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός αχρήστευσε αεροσκάφη, θωρακισμένα οχήματα και ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας προτού εγκαταλείψει το αεροδρόμιο της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού διευκρίνισε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «αποστρατιωτικοποίησαν», δηλαδή αχρήστευσαν, 73 αεροσκάφη προτού ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις τους δύο εβδομάδων για την απομάκρυνση πολιτών που ήθελαν να διαφύγουν μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Τα αεροσκάφη αυτά δεν θα ξαναπετάξουν πια ποτέ», δήλωσε ο Μακένζι. «Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν».

«Τα περισσότερα ήταν ήδη εκτός υπηρεσίας ούτως ή άλλως», πρόσθεσε. «Αλλά (τώρα) είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να ξαναπετάξουν».

Το Πεντάγωνο, το οποίο είχε αναπτύξει 6.000 στρατιώτες για να φυλάσσουν, να εγγυώνται την ασφάλεια και την λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ από τις 14 Αυγούστου, άφησε επίσης εκεί 70 θωρακισμένα οχήματα MRAP, που αντέχουν στις νάρκες και κοστίζουν έκαστο ένα εκατομμύριο δολάρια, και 27 ελαφρά οχήματα Humvee.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!