Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre – Μπορούν να εμβολιάζονται όσοι το έχουν;
[News]: Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre – Μπορούν να εμβολιάζονται όσοι το έχουν;

[News]: Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre – Μπορούν να εμβολιάζονται όσοι το έχουν;

Τι αναφέρει καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ

«Καμία συσχέτιση με την εκδήλωση του συνδρόμου Guillain-Barre δεν έχει προς το παρόν ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, ενώ αν κάποιος νοσήσει από τον ιό κινδυνεύει σχεδόν οκτώ φορές περισσότερο να νοσήσει από το εν λόγω σύνδρομο.

Επίσης οι ασθενείς που πάσχουν από ανοσμία και υπογευσία, έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν το σύνδρομο Guillain-Barre». Τα συμπεράσματα ανήκουν σε μετα-ανάλυση για τη συσχέτιση της λοίμωξης με κορονοϊό με το σύνδρομο Guillain-Barre που πραγματοποίησαν επιστήμονες του ΕΚΠΑ, (μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Τσιόδρας) του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Πανεπιστημίου Μακμάστερ του Καναδά, με κύριο ερευνητή τον καθηγητή Νευρολογίας του ΕΚΠΑ & διευθυντή της Β Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων κ. Γιώργο Τσιβγούλη.

Ο καθηγητής ξετυλίγει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» λεπτομέρειες της μεταανάλυσης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πρόκειται να δημοσιευθεί σε έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Υπήρχαν δεδομένα ότι προηγούμενοι κορονοϊοί όπως ο Sars-Cov ή o Mers-Cov συσχετίζονται με το σύνδρομο Guillain-Barre κι επειδή υπήρχε μία σύγχυση στη βιβλιογραφία αν ο τωρινός Sars-Cov-2 σχετίζεται με το σύνδρομο Guillain-Barre ή όχι, κάναμε μία συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και όλων των δημοσιευμένων μελετών με τη μέθοδο της μετα ανάλυσης, αναφέρει ο κ. Τσιβγούλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!