Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός που επηρεάζει τον οργανισμό μας
[News]: Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός που επηρεάζει τον οργανισμό μας

[News]: Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός που επηρεάζει τον οργανισμό μας

Ποιες επιπτώσεις έχει η απορρύθμισή του

Το σώμα μας διαθέτει μια φυσική εσωτερική ροή και ρυθμό. Αυτός ο ρυθμός εργάζεται συνεχώς σε κύκλους, για να δημιουργήσει μια αίσθηση συνοχής από τη μία μέρα στην άλλη. Τα έτη, οι μήνες και οι ώρες επηρεάζονται από αυτούς τους ρυθμούς. Καθοδηγούν πολλές πλευρές των λειτουργιών μας και μας βοηθούν να διατηρούμε την ισορροπία και την υγεία μας.

Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν αυτές οι λειτουργίες απορρυθμίζονται. Με τον καιρό, οι ανεπαρκείς ρυθμοί μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές βλαβερές επιδράσεις στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.

Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός;

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει τον κιρκάδιο ρυθμό ξανά στο παρελθόν. Ακόμα κι αν δεν τον σκεφτόμαστε σε καθημερινή βάση, αποτελεί μια ισχυρή δύναμη στη ζωή μας. Οι κιρκάδιοι ρυθμοί είναι αλλαγές στο σώμα μας που αποκρίνονται στην 24ωρη περιστροφή της Γης γύρω από τον εαυτό της. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι σωματικές, νοητικές ή συμπεριφορικές και συμβαίνουν σε όλα τα ζωντανά πλάσματα όπως αναφέρει το enallaktikidrasi.com.

Ακόμα κι όταν οι άνθρωποι και τα ζώα απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, ο οργανισμός τους και πάλι αποκρίνεται σε κύκλους για περίπου 24 ώρες επειδή τα μοτίβα είναι τόσο καλά εγκαθιδρυμένα. Ο πιο γνωστός ρόλος του κιρκάδιου ρυθμού είναι ο ύπνος, αλλά η επίδρασή του φτάνει πολύ πιο πέρα. Ο κιρκάδιος ρυθμός μπορεί να επηρεάσει:

  • την απελευθέρωση ορμονών
  • τη θερμοκρασία του σώματος
  • το βάρος
  • τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
  • την ψυχική υγεία και την ευεξία

Μπορεί επίσης να συναντήσετε τον κιρκάδιο ρυθμό με τον όρο βιολογικό ρολόι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!