Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ινδία: Αντισώματα κατά του κορονοϊού έχουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού
[News]: Ινδία: Αντισώματα κατά του κορονοϊού έχουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού

[News]: Ινδία: Αντισώματα κατά του κορονοϊού έχουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού

Περίπου 400 εκατ. από τους 1,4 δισ. πολίτες δεν διαθέτουν αντισώματα σύμφωνα με έρευνα

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού στην Ινδία έχουν αντισώματα κατά του κορονοϊού , σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από μια έρευνα σε 29.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Η τέταρτη εθνική έρευνα για την παρουσία αντισωμάτων στο αίμα, γνωστή ως οροεπιδημιολογική έρευνα (sero survey), περιελάμβανε για πρώτη φορά 8.691 παιδιά ηλικίας 6-17 ετών. Τα μισά από αυτά ήταν οροθετικά. Η έρευνα έδειξε πως το 67,6% των ενηλίκων ήταν οροθετικοί, την ώρα που τουλάχιστον το 62% των ενηλίκων δεν είχαν εμβολιαστεί. Μέχρι τον Ιούλιο, μόλις λίγο πάνω από το 8% των ενήλικων Ινδών είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Περίπου 400 εκατομμύρια από το 1,4 δισ. ανθρώπους που ζουν στην Ινδία δεν είχαν αντισώματα, σύμφωνα με την έρευνα. Ο αριθμός των ημερήσιων θετικών διαγνώσεων στην Ινδία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών έπειτα από ένα δεύτερο κύμα που παρέλυσε το σύστημα υγείας. Ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν τις αρχές να μην βιαστούν να ξανανοίξουν τις πόλεις και εκφράζουν ανησυχίας για τον συνωστισμό σε τουριστικά μέρη.

“Το δεύτερο κύμα επιμένει ακόμη. Ο κίνδυνος νέων εξάρσεων είναι πολύ μεγάλος”, δήλωσε ο Βίνοντ Κουμάρ Πολ, ανώτατος κυβερνητικός σύμβουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!