Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ηλιόπουλος: Τηλεπωλητής απλήρωτων 10ώρων ο Χατζηδάκης
[News]: Ηλιόπουλος: Τηλεπωλητής απλήρωτων 10ώρων ο Χατζηδάκης

[News]: Ηλιόπουλος: Τηλεπωλητής απλήρωτων 10ώρων ο Χατζηδάκης

«Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι να γίνει πιο φτηνή η εργασία στη χώρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Το τελευταίο διάστημα ο κ. Χατζηδάκης έχει μετατραπεί σε “τηλεπωλητή” απλήρωτων 10ωρων», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τ/σ Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ότι ο υπουργός Εργασίας έχει επιλέξει να υπερασπίζεται το νομοσχέδιό του, βγαίνοντας πάντοτε χωρίς πολιτικό αντίπαλο στα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας μονολόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι να γίνει πιο φτηνή η εργασία στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και εξήγησε: «Μέσα από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας γίνεται νόμιμο αυτό που μέχρι χθες ήταν παράνομο, απλήρωτες υπερωρίες με ατομική σύμβαση εργασίας και αυτός ο χρόνος να “πληρώνεται” με την υπόσχεση για ένα ρεπό». «Όλοι κατανοούμε ότι με ατομική σύμβαση, ο εργαζόμενος δεν έχει ουσιαστικά καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη», πρόσθεσε.

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της στο εργασιακό πεδίο, υπενθύμισε ότι «μία από τις πρώτες κινήσεις της, όταν ανέλαβε, ήταν να μειώσει σημαντικά το ύψος των προστίμων στην επιθεώρηση εργασίας». «Ενδεικτικό είναι ότι το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη συστημική τράπεζα είχε καταβάλει πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ για απλήρωτες υπερωρίες. Με τις αλλαγές που έκανε η ΝΔ, το 2019 το ίδιο πρόστιμο θα ήταν μόλις 109.000 ευρώ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!