Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Το ηλεκτρικό Fiat 500 που «τραγουδά» ελληνικές επιτυχίες
[News]: Το ηλεκτρικό Fiat 500 που «τραγουδά» ελληνικές επιτυχίες

[News]: Το ηλεκτρικό Fiat 500 που «τραγουδά» ελληνικές επιτυχίες

Μια νέα ακουστική προσέγγιση στο σύστημα ηχητικής προειδοποίησης AVAS

Μια νέα και πολύ μελωδική αυτή τη φορά έκπληξη περιμένει του φίλους του ηλεκτρικού Fiat 500.

Πρόκειται για την πρωτότυπη προσέγγιση που αφορά στη λειτουργία του συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alerting Systems). Το σύστημα AVAS είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ουσιαστικά αποτελεί μια τεχνητή ηχητική προειδοποίηση προς τους πεζούς, ώστε να αντιληφθούν την αθόρυβη κίνηση ενός οχήματος χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές στη σύνθεση του AVAS επέλεξαν τεχνητούς θορύβους χωρίς κάποια ιδιαίτερη μελωδία, όμως η Fiat αντί για έναν απλό θόρυβο, επέλεξε το σύστημα AVAS του ηλεκτρικού 500 να «παίζει» το μουσικό θέμα που συνέθεσε ο Nino Rota για την ταινία Amarcord του Fellini.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για ένα αυτοκίνητο που δίνει τόσες πολλές λύσεις εξατομίκευσης στους χρήστες του και θα μπορούσε να δίνει και την δυνατότητα επιλογής για τις νότες που θα «παίζει» το σύστημα AVAS. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοχοι του νέου ηλεκτρικού 500 θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την Ελληνική μελωδία της προτίμησής τους από αγαπημένα σύγχρονα, αλλά και παλαιότερα τραγούδια.

Ήδη έχει προχωρήσει η συνεργασία με τη γνωστή δισκογραφική εταιρεία «ΛΥΚΟΜΙΦΩΝ», ενώ δεν απέχουμε μακριά από την ημέρα που τα ηλεκτρικά 500 θα κάνουν «μουσικές κόντρες» εκπέμποντας μέσω του AVAS τα αγαπημένα τραγούδια των οδηγών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!