Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Οικονόμου: Να μην καλλιεργούμε κλίμα εγκληματοφοβίας
[News]: Οικονόμου: Να μην καλλιεργούμε κλίμα εγκληματοφοβίας

[News]: Οικονόμου: Να μην καλλιεργούμε κλίμα εγκληματοφοβίας

«Η Ελλάδα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο»

«Η απαίτηση κάθε συμπολίτη μας να απολαμβάνει υψηλό επίπεδο ασφάλειας στην καθημερινότητά του αποτελεί καθήκον για την πολιτική ηγεσία» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και υπογράμμισε πως «λύσεις εύκολες ή αυτονόητες όταν χειριζόμαστε ζητήματα βαρύνουσας εγκληματικότητας δεν υπάρχουν. Όσοι εντός ή εκτός Κοινοβουλίου υποδεικνύουν απλοϊκές λύσεις δήθεν δραστικού χαρακτήρα, αλλά στην πραγματικότητα απολύτως αμφίβολης αποτελεσματικότητας ή και νομιμότητας, επιδίδονται στη συνήθη πλειοδοσία που τους εξασφαλίζει η κοινοβουλευτική ασφάλεια της Αντιπολίτευσης».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε πως οι «πολίτες προσδοκούν, η κυβέρνηση, πάντοτε στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, να αναπτύσσει πρωτοβουλίες που να κάνουν πράξη την απαίτηση της κοινωνίας να απολαμβάνει ένα επίπεδο δημόσιας τάξης και ασφάλειας εφάμιλλο κάθε άλλης σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας». Στο πλαίσιο αυτό «η πολιτική και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου έχει επεξεργασθεί και αναπτύσσει μια πολυεπίπεδη καταπολέμηση των μορφών βαρύνουσας εγκληματικότητας μέσα από το πρόγραμμα αντεγκλητικής πολιτικής 2020-2024, που έχει ξεκάθαρη στοχοθέτηση».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ανάπτυξη συνεργασίας με τη Δικαιοσύνη, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «μετέβη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, προκειμένου με πολύ μεθοδικό τρόπο να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ομάδες, που -μεταξύ των άλλων- μεταχειρίζονται και δολοφονικές μεθόδους κατά μελών τους στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν τις έκνομες δραστηριότητές τους». Αντιλαμβάνεστε, είπε, «επειδή η έρευνα είναι ακόμη στη φάση της προανάκρισης, δεν μπορώ να αναφερθώ σε ειδικότερες λεπτομέρειες στο πού βρισκόμαστε», όμως τόνισε πως «η στρατηγική επιλογή των αρμοδίων Υπουργείων και των διωκτικών Αρχών για τις υποθέσεις βαρύνουσας εγκληματικότητας είναι να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα η οικονομική συνιστώσα του «μαύρου» χρήματος και του ξεπλύματος των κεφαλαίων». Διαβεβαίωσε πως «η δραστική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων αποτελεί καθημερινά κεντρική επιδίωξη για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Για την ασφάλεια που υπάρχει στη χώρα μας και τον τουρισμό, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που απολαμβάνουν όσοι μένουν και όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα και να μην καλλιεργούμε, δίχως ιδιαίτερη βάση, κλίμα εγκληματοφοβίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!