Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ιδιώτης καθαρίζει εθελοντικά τις πινακίδες στη Θεσσαλονίκη – Δείτε την εκπληκτική δουλειά του
[News]: Ιδιώτης καθαρίζει εθελοντικά τις πινακίδες στη Θεσσαλονίκη – Δείτε την εκπληκτική δουλειά του

[News]: Ιδιώτης καθαρίζει εθελοντικά τις πινακίδες στη Θεσσαλονίκη – Δείτε την εκπληκτική δουλειά του

Ένας 29χρονος αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο και πήρε την κατάσταση στα χέρια του

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά σε πινακίδες που δεν καταλαβαίνουμε τι λένε… Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει στην Ελλάδα και γίνεται επικίνδυνη. Στη Θεσσαλονίκη ένας 29χρονος βαρέθηκε να περιμένει το… κράτος και αποφάσισε να τις καθαρίσει μόνος του, εθελοντικά.

Ο Νίκος Μίζας κυρίως, και με τη βοήθεια ενός φίλου του, κατάφερα σε διάστημα δύο εβδομάδων να κάνει… λαμπίκο περισσότερες από 20 πινακίδες σήμανσης, οι οποίες ήταν μουντζουρωμένες συνήθως από οπαδικά συνθήματα.

«Είναι πραγματικά πανεύκολο», τόνισε στο GRTimes.gr, εξήγησε: «Αν ο κάθε πολίτης είχε από ένα σπρέι και ξεκινούσε να καθαρίζει για ένα λεπτό κάθε πινακίδα, τότε το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Σήμερα πήγα μόνος μου και καθάρισα δύο πολύ μεγάλες πινακίδες επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, κοντά στο αεροδρόμιο και για την καθεμία χρειάστηκα μόλις 15-20 λεπτά».

Παράλληλα, διευκρίνισε τα κίνητρά του: «Πρώτον, γιατί τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας αφού δεν είναι δύσκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν και, δεύτερον, φυσικά το αισθητικό κομμάτι καθώς αυτή η άθλια εικόνα δεν τιμά ούτε τους μόνιμους κατοίκους αλλά ούτε και τους επισκέπτες της πόλης”, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν πρόκειται για γκράφιτι αλλά για βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας».

Όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει ποια σημεία έχουν σειρά για να καθαριστούν, ο Νίκος αναφέρει ότι έχει να κάνει κατά βάση με τον βαθμό επικινδυνότητας για τους οδηγούς, όπως για παράδειγμα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης που κατά μήκος υπάρχουν πινακίδες οι οποίες είναι βανδαλισμένες σε τέτοιο βαθμό που ούτε καν φαίνονται και για αυτό σκοπεύει να αναλάβει δράση το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει είχε επικοινωνήσει πολλές φορές με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέλνοντας emails, προκειμένου να επισημάνει το πρόβλημα, όμως, οι απαντήσεις που λάμβανε ήταν ότι δεν μπορούν να καθαριστούν, πρέπει να αντικατασταθούν, ότι το κόστος είναι τεράστιο και ότι δεν γίνεται συνέχεια να αλλάζουν πινακίδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!