Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ιδιοκτήτες ακινήτων: Θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους αλλά δεν μπορούν
[News]: Ιδιοκτήτες ακινήτων: Θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους αλλά δεν μπορούν

[News]: Ιδιοκτήτες ακινήτων: Θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους αλλά δεν μπορούν

Ερευνα της UIPI και της ΠΟΜΙΔΑ έδειξε 6 στους 10 Έλληνες ανέβαλαν τα σχέδια της ανακαίνισης του σπιτιού τους

Πάνω από 6 στους 10 Έλληνες θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν το σπίτι τους. Η επέλαση της πανδημίας άλλαξε τα σχέδια τους. Από τους ιδιοκτήτες που είχαν αποφασίσει να ανακαινίσουν το σπίτι τους, το 64,93% αναγκάστηκαν να αναβάλουν τα σχέδιά τους, το 23,98% εγκατέλειψαν την ιδέα και το 19,23% μείωσαν τα σχέδιά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων (International Union of Property Owners – UIPI) της οποίας είναι μέλος η ΠΟΜΙΔΑ, 6 στους 10 ερωτηθέντες στην Ελλάδα δήλωσαν ότι η πανδημία του κορονοϊού και η συνακόλουθη κρίση επηρέασαν αρνητικά την άποψή τους για την ανακαίνιση. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που άλλαξαν γνώμη τη θεωρούν συγκριτικά σημερινή μικρότερη προτεραιότητα (73,39%), ενώ ποσοστό 22,74% πιστεύει ότι είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Όσον αφορά τους νέους προϋπολογισμούς που σκέφτονταν οι ερωτηθέντες να επενδύσουν στην ανακαίνιση, διπλασιάστηκε το ποσοστό των ατόμων που υπολογίζουν να δαπανήσουν λιγότερα από 5.000 ευρώ ενώ μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό των ατόμων που επιθυμούσαν να επενδύσουν μεταξύ 5.000 και 20.000 ευρώ ή περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Καθώς το οικονομικό είναι το πλέον βασικό εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την πραγματοποίηση ανακαίνισης, τα κίνητρα που οι ερωτηθέντες εκτιμούν ως απολύτως απαραίτητα για να τους βοηθήσουν είναι:

  • Επιδότηση των ανακαινίσεων (74,61%),
  • Έκπτωση στον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ ) (71,83%),
  • Έκπτωση και φοροαπαλλαγές στον φόρο εισοδήματος (46,75%) και
  • Μείωση του ΦΠΑ (40,40%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!