Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Σαφές μήνυμα εμβολιασμού εγκύων και παιδιών κατά του κορονοϊού
[News]: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Σαφές μήνυμα εμβολιασμού εγκύων και παιδιών κατά του κορονοϊού

[News]: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Σαφές μήνυμα εμβολιασμού εγκύων και παιδιών κατά του κορονοϊού

Πλειάδα ειδικών τοποθετήθηκε για το θέμα

Σαφές μήνυμα υπέρ της ασφάλειας του εμβολιασμού εγκύων και παιδιών κατά της Covid-19 έδωσαν ειδικοί επιστήμονες στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης “ΕμβολιάΖΩ”. Οι επιστήμονες συνέστησαν στις εγκύους εκτός από το εμβόλιο του κορονοϊού να εμβολιαστούν κατά της γρίπης από την αρχή της κύησης αλλά και κατά του κοκκύτη μετά την 27η-28η εβδομάδα.

«Ασφάλεια σημαίνει εμβολιασμός , ειδικά σε μια περίοδο τόσο σημαντική όπως η περίοδος της εγκυμοσύνης. Είναι τρομερό να έχουμε εγκύους που καταλήγουν από τον κορονοϊό» ανέφερε χαιρετίζοντας την εκδήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, πνευμονολόγος-φυματιολόγος Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε ότι πρέπει να εμβολιάζονται οι έγκυες όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν οι ίδιες αλλά και επειδή κινδυνεύουν και τα παιδιά που θα γεννήσουν.

Τον εμβολιασμό των εγκύων συνέστησε ανεπιφύλακτα ο ομότιμος καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής ΑΠΘ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Μαιευτικής & Γυναικολογίας (EBCOG), μέλος του Board of Trustees της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαιευτικής Γυναικολογίας (FIGO) Βασίλειος Ταρλατζής. Παράλληλα τόνισε ότι από μεγάλα σε αριθμό δεδομένα προκύπτει ότι ο εμβολιασμός στις εγκύους είναι απολύτως ασφαλής .

Επίσης σημείωσε ότι μελέτες οι οποίες έγιναν αναδρομικά σε γυναίκες οι οποίες ήταν έγκυες χωρίς να το γνωρίζουν και εμβολιάστηκαν όταν ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός έδειξαν ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα αποβολής από ότι στο γενικό πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!