Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: HoLEP: H σύγχρονη αντιμετώπιση για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη
[News]: HoLEP: H σύγχρονη αντιμετώπιση για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη

[News]: HoLEP: H σύγχρονη αντιμετώπιση για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη

Mια πραγματική επανάσταση στην Ουρολογία μετά από 5 δεκαετίες

Η διουρηθρική εκτομή του προστάτη, η παλιά και γνωστή σε όλους μας Turis, που αποτελούσε τον ‘’χρυσό κανόνα’’ μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας, και μας συνόδευσε επάξια για πάνω από μισό αιώνα μετά την εισαγωγή της από την Αμερική από πατέρες της Ελληνικής Ουρολογίας, φθάνει σιγά σιγά στα όρια των δυνατοτήτων της και παίρνει την θέση της στην Ιστορία της Επιστήμης.

Στην αυγή των νέων εξελίξεων της τεχνολογίας, νέες μέθοδοι ελάχιστα επεμβατικές, εύκολες και προσιτές στον ασθενή, μετά από λαμπρή πορεία στο εξωτερικό έρχονται να ενσωματωθούν στην φαρέτρα των σύγχρονων τεχνικών που πρέπει να διαθέτει ένα κέντρο αντιμετώπισης προστάτη στην Ελλάδα του σήμερα. Μία είδηση που έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας , καθότι τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα βιώνουν σε διαφορετικό βαθμό τις επιπτώσεις της διόγκωσης του προστάτη τους, με λειτουργικά συμπτώματα που μειώνουν την αυτοπεποίθησή τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη και διαταραχή του ύπνου τους, της κοινωνικής τους ζωής και της σεξουαλικής τους λειτουργίας.

Η ιατρική ομάδα Χειρουργών Ουρολόγων- Επιστημονικών Υπευθύνων της Κλινικής Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών, όπως ο κ. Νικόλαος Μπαφαλούκας , έχει εισαγάγει τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για τον προστάτη που αλλάζουν τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι άνδρες και αντιμετωπίζουν την φυσιολογική τους αυτή φθορά, ως κάτι που δεν πρέπει να τούς προκαλεί ντροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!