Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Γραβάνης: Αν συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες
[News]: Γραβάνης: Αν συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες

[News]: Γραβάνης: Αν συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες

«Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

«Με φοβίζει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, όπως για παράδειγμα, το ότι το τελευταίο 24ωρο μπήκαν 10 άτομα στη ΜΕΘ της Σωτηρίας. Όλα ήταν ανεμβολίαστα, κάτω των 47 ετών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Aχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας.

«Αυτά είναι πολύ κακά σημάδια. Αν συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Το μόνο όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω είναι το εμβόλιο. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Και όπως τόνισε ο κ. Γραβάνης, πρέπει όλοι «νέοι, μεσήλικες και μεγαλύτεροι άνθρωποι να εμβολιαστούμε ώστε το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, να πετύχουμε το 80% πλήρους εμβολιασμού στην κοινότητα. Τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη έναντι του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά για τη μετάλλαξη Δέλτα και Λάμδα. Κατά 90 -95% τα εμβόλια αποτρέπουν τον πλήρως εμβολιασμένο από το κάνει βαριά νόσο και να μπει στη μονάδα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή φαρμακολογίας, ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που νοσήσουμε, να την περάσουμε σαν γριπώδη νόσο ή ασυμπτωματικά. «Τα εμβόλια, αυτά τα υπερόπλα, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Με προβληματίζει να βλέπω συμπολίτες να διαδηλώνουν εναντίον ενός από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα του ανθρωπίνου πνεύματος τα τελευταία 80 χρόνια. Τα εμβόλια που πήραμε εμείς ως παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή τεχνολογία. Αντίθετα, στον κορονοϊό, χρησιμοποιούν ένα μικρό μήνυμα του ιού, απενεργοποιημένο, το οποίο έχει ελάχιστο χρόνο ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!