Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Γώγος: «Καμπανάκι» για σχολεία και πανεπιστήμια – Αν χρειαστεί τα rapid test θα γίνουν υποχρεωτικά
[News]: Γώγος: «Καμπανάκι» για σχολεία και πανεπιστήμια – Αν χρειαστεί τα rapid test θα γίνουν υποχρεωτικά

[News]: Γώγος: «Καμπανάκι» για σχολεία και πανεπιστήμια – Αν χρειαστεί τα rapid test θα γίνουν υποχρεωτικά

«Προς το τέλος του μήνα, θα δούμε προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουμε»

Για νέα μέτρα που ίσως χρειαστεί να ληφθούν έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος . Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες αποφάσεις.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού, ακόμη και στα παιδιά, καθώς ο επόμενος μήνας προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος και στη συνέχεια, με το άνοιγμα των σχολείων, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άλλη τροπή.

«Θα φτάσουμε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, θα ανοίξουν τα σχολεία και θα έχουμε πάλι πρόβλημα».

Όπως εξήγησε, δε μπορεί να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, καθώς έχει παρατηρηθεί διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

Επίσης, τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων δε μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους, καθώς θα έχουμε πάλι φοιτητές δύο ταχυτήτων.

«Προς το τέλος του μήνα, θα δούμε προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουμε», τόνισε.

Πέρα όμως από το θέμα των σχολείων, τίθεται και το θέμα των ενδοοικογενειακών μολύνσεων, αλλά και σε χώρους εργασίας, κυρίως από νέους ανθρώπους.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, που θα συνεχίσουμε έτσι, το καλοκαίρι με την κινητικότητα και τη χαλάρωση που υπάρχει, σίγουρα θα επιβαρυνθεί η κατάσταση», είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία από έναν ιό που μας εκπλήσσει συνεχώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!