Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Γλας: Το επιβλητικό φρούριο με την εντυπωσιακή οχύρωση στο Αγρίνιο
[News]: Γλας: Το επιβλητικό φρούριο με την εντυπωσιακή οχύρωση στο Αγρίνιο

[News]: Γλας: Το επιβλητικό φρούριο με την εντυπωσιακή οχύρωση στο Αγρίνιο

Η Ακρόπολη των Θεστιέων με την μοναδική θέα

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή κατηγορία αξιοθέατων στην Ελλάδα είναι τα κάστρα της και ό,τι έχει απομείνει από αυτά στο πέρασμα των ετών. Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά, το καθένα έγραψε τη δική του ιστορία και αν μπορούσε θα διηγούταν πολλές ιστορίες. Όπως μας πληροφορεί το exploringgreece.tv , ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όχι τόσο γνωστά φρούρια της Ελλάδας βρίσκεται στο Αγρίνιο. Η επιβλητική και άγνωστη Ακρόπολη της περιοχής αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό φρούριο με σπουδαία οχύρωση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γνωστή και ως Γλας, η Ακρόπολη αυτή προσφέρει μοναδική θέα και η επίσκεψη εκεί αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κάστρα της Ελλάδας.

Γλας: Η επιβλητική Ακρόπολη της Ελλάδας με την εντυπωσιακή οχύρωση

Η Ακρόπολη των Θεστιέων απολαμβάνει μια απρόσκοπτη θέα προς τον κάμπο του Αγρινίου ενώ όταν ο καιρός είναι καλός, μπορεί κάποιος να δει έως και το Ιόνιο. Το κάστρο αποτέλεσε στην αρχαιότητα το την Ακρόπολη της πόλης Θεστίας που ιδρύθηκε από τον μυθικό βασιλιά Θέστιο. Ωστόσο αργότερα και συγκεκριμένα κατά τη νεολιθική περίοδο, κατασκευάστηκαν και τα τείχη, δηλαδή η σημαντική αυτή και εκτεταμένη οχύρωση.

Η Θεστία ήταν μια από τις πόλεις κράτη που γνώρισε ακμή κατά τη μυκηναϊκή εποχή έως και τα κλασικά χρόνια. Αυτό που σίγουρα κάνει την συγκεκριμένη Ακρόπολη να ξεχωρίζει στην αρχαία Ελλάδα αλλά ακόμη και σήμερα είναι η εντυπωσιακή της οχύρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!