Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Γιαννάκος: «Ναι» στον εμβολιασμό υγειονομικών – Γιατί λέμε «όχι» στην υποχρεωτικότητα
[News]: Γιαννάκος: «Ναι» στον εμβολιασμό υγειονομικών – Γιατί λέμε «όχι» στην υποχρεωτικότητα

[News]: Γιαννάκος: «Ναι» στον εμβολιασμό υγειονομικών – Γιατί λέμε «όχι» στην υποχρεωτικότητα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτίμησε ότι τα νοσοκομεία δεν θα πιεστούν ξανά ανεξάρτητα από την αύξηση κρουσμάτων

Υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών τάχθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος , εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας.

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε χρέος και καθήκον να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους ασθενείς και την κοινωνία. Ωστόσο είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας, γιατί το ποσοστό των εμβολιασμένων στον κλάδο είναι υψηλότατο και δεν χρειάζεται ένα τέτοιο μέτρο», τόνισε μεταξύ άλλων στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Γιαννάκος: «Όσοι από τους συναδέλφους δεν έχουν εμβολιαστεί είναι επιφυλακτικοί και όχι αρνητικοί»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, το ποσοστό σε δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ ανέρχεται στο 90%. Το 75% έχει εμβολιαστεί, το 10% έχει αποκτήσει φυσική ανοσία καθώς νόσησε το τελευταίο εξάμηνο και το 5% έχει κλείσει ραντεβού, είπε σύμφωνα με το ertnews.gr .

«Μένει ένα 10%. Να γίνουν προσπάθειες να εμβολιαστούν και όχι να πάμε στην υποχρεωτικότητα. Πριν 2 μήνες, το ποσοστό των εμβολιασμένων ήταν στο 50%. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο», επισήμανε, λέγοντας πως με το ποσοστό να κινείται στο 90%, δεν δικαιολογείται το μέτρο της υποχρεωτικότητας γιατί δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στην κοινωνία. «Θα σκεφτούν οι πολίτες ότι αφού εξαναγκάζουν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, γιατί να κλείσουν ραντεβού οι ίδιοι», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!