Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Γεροτζιάφας: Τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν στην αποτροπή 5ου κύματος τον Φεβρουάριο – Είναι πολύ αργά για το 4ο κύμα
[News]: Γεροτζιάφας: Τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν στην αποτροπή 5ου κύματος τον Φεβρουάριο – Είναι πολύ αργά για το 4ο κύμα

[News]: Γεροτζιάφας: Τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν στην αποτροπή 5ου κύματος τον Φεβρουάριο – Είναι πολύ αργά για το 4ο κύμα

«Η χειρότερη και πιο δύσκολη απόφαση θα είναι το lockdown, το οποίο είναι εξαιρετικά επώδυνο, καθώς θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και τους ανθρώπους»

«Τα νέα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα σε τουλάχιστον 1,5 μήνα, εάν υποθέσουμε ότι από σήμερα ξεκινούν μαζικά οι εμβολιασμοί, θα βοηθήσουν στην αποτροπή ενός βίαιου 5ου κύματος της πανδημίας εγγράφονται στην προετοιμασία για το επόμενο κύμα που αναμένεται τον Φεβρουάριο», τόνισε ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι για την αποτροπή του 4ου κύματος , «είναι πολύ αργά, καθώς τα μέτρα αυτού του τύπου θα έπρεπε να εφαρμοστούν από τον Ιούνιο και να προετοιμαστεί ο κόσμος για το 4ο κύμα».

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μόνο το «όπλο» του εμβολιασμού, ενώ ξέρουμε ότι για να λυθεί το πρόβλημα και να προστατευθεί ο κόσμος χρειάζεται ενίσχυση της περίθαλψης και στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και πολύ καλή ιχνηλάτηση», λέγοντας πως «δεν ακούσαμε τίποτα για αυτά τα δύο», όπως τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Με τον εμβολιασμό δεν λύνουμε την πανδημία. Δυστυχώς, όχι ακόμη. Για να λυθεί η πανδημία χρειάζεται μαζικός, γενικός και γρήγορος εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά είμαστε πάρα πολύ μακριά από αυτό το σενάριο. Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα τρία εργαλεία που έχουμε και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα των μέτρων που ανακοινώθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!